Kategoria: Palkkatuen arviointijärjestelmä

Ajankohtaista TE-toimistojen yhteistyöstä välityömarkkinatoimijoiden kanssa

Palkkatuettua työtä ja työkokeiluja tarjoavista yhdistyksistä, säätiöistä ja rekisteröidyistä uskonnollisista yhdyskunnista käytetään myös nimitystä välityömarkkinat.  Yksittäiset välityömarkkinatoimijat tarjoavat työmahdollisuuksia pääsääntöisesti yksittäisille tai muutamille työttömille.  Palkkatuella palkattujen  kokonaismäärällä tarkasteltuna  välityömarkkinatoimijat ovat kuitenkin merkittävä palkkatuetun työn tarjoaja. Vuonna 2015 palkkatuetussa työssä järjestöissä, säätiöissä tai rekisteröidyissä uskonnollisissa yhteisössä oli noin 12 300 eri henkilöä  2 600:n  työnantajan palveluksessa.  Vuonna 2016 välityömarkkinatoimijoiden ja  seurakuntien osuus palkkatuella työskentely aloittaneista  oli  27 %. Lue lisää »

Digitaalisuus lisää palveluiden saavutettavuutta ja yhteydenpitomahdollisuuksia

Julkisten palveluiden tavoitteena on jatkossa olla entistä saavutettavampia digitaalisten palvelu-uudistustensa kautta. Tätä tulevaisuuskuvaa viestii myös työvoimapalveluiden digitalisoiminen hallituksen kärkihankkeiden kautta. Työmarkkinoilla törmätään jatkuvasti kohtaanto-ongelmiin, vaikka nykyajassa olemmekin hyvin suuren osan valveillaoloajastamme tavoitettavissa sähköisten yhteydenpitovälineidemme ja mobiililaitteidemme kautta. Tulevaisuuden TE-palveluiden tavoitteissa on hyödyntää digitaalisuuden mahdollisuudet täysimääräisesti. Näin uudistumalla pyritään helpottamaan työmarkkinoiden kohtaanto-ongelmaa ja rakenteellista työttömyyttä. Lue lisää »

Miksi uusi menetelmä – kaikki kysymyksethän on jo kysytty?

Menetelmiä, järjestelmiä, hankkeita, uusia linjauksia ja painotuksia on monia. Kaiken lisäksi ohjaustyö on kovassa prässissä digitalisaation tuomilla myönteisillä sekä hyvin haastavilla vesillä. Mitä uusien työvälineiden tai menetelmien käyttöönottoon tulee, perustyössä on usein ”ylhäältäpäin ohjaamisen” leima, ja käyttöönotettavat linjaukset ja työtavat voivat tulla -ei ainoastaan yllätyksenä- vaan myös puolipakolla. Yhtäkkiä päällä on (valitettavan tuttu) tilanne, joka herättää enemmän kysymyksiä kuin ratkaisuja. Ja kun vastauksia ei saada, palataan (ymmärrettävästi) vanhaan tapaan toimia. Lue lisää »