Ajankohtaista Yläfemma -hankkeen toiminnasta (2017 loppuvuosi – kevät 2018)

Kuva: Sami Peltola, 2016
Kuva: Sami Peltola, 2016

Hei Yläfemma-verkosto,

ja oikein hyvää joulun odotusta ja uutta vuotta 2018 kaikille! Tässä luettavaksesi viides Tuloksia työllistymisprosesseilla – Yläfemma -uutiskirje, jonka tarkoituksena on tiedottaa valtakunnallisen kehittämishankkeen aihepiiriin laajasti liittyvistä asiasisällöistä, tukea asiantuntijoiden osaamisen kehittymistä, olla maakuntauudistuksen muutosjohtamisen tukena ja tiedottaa ajankohtaisista tilaisuuksista alueilla.

Tarkemmin tällaisia sisältöjä ovat muun muassa TYP-työjaostossa käsitellyt asiat, muu valtakunnallisesti heikossa työmarkkina-asemassa olevien palveluprosessien kehittämiseen liittyvä substanssi kuten työhönvalmennuspalveluun tai palkkatuen palaute- ja arviointijärjestelmään liittyvä materiaali, tuoda tietoa hankkeemme tapahtumista ja kerätä yhteen TYP-toiminnan hyviä käytäntöjä.

Uutiskirje lähetetään valtakunnallisen TYP-työjaoston jäsenille, TYP-johtajille, TYP-verkoston organisaatioon kuuluville johtajille ja näiden organisaatioiden asiantuntijoille (TE-toimistoissa, kunnissa ja Kelassa), työhönvalmennuksen asiantuntijoille ja palkkatuen arviointijärjestelmän parissa työskenteleville asiantuntijoille.

Postituslistaan on kerätty asiantuntijoiden osoitteita muun muassa eri alueilla käymiemme vierailujen yhteydessä. Postituslistaan tulee jatkossa täydennyksiä ja tätä viestiä saa jakaa verkoston jäsenille eteenpäin vapaasti. Postituslistalle mukaan haluavat tai siltä pois haluavat voivat myös laittaa lähettäjälle viestiä toiveestaan.

Yläfemma-hanke on kilpailuttamassa parhaillaan palveluntuottajaa palvelumuotoilemaan sekä TYP-toimintaa maakuntavalmistelun tueksi että työhönvalmennuksen mallia, joka soveltuisi maakunnan kasvupalveluiden valmennuspalveluiden osaksi. Haluamme käyttää palvelumuotoilua, koska näin kehittäen saamme myös loppukäyttäjien palvelutarpeen mukaan malliin. TE-hallinnon asiakasohjausprosesseihin pyrimme löytämään hyviä käytänteitä ESR-hankkeissa kehitetyistä asiakasohjausmenetelmistä. Lisäksi viestintätyömme jatkaa kulkuaan. TYP-toiminnan tukemista ja osaamisen kehittämistä muun muassa ylafemmablogi.fi-sivuston sisällön kautta.

Muistakaa myös tuottamamme koulutussisältö blogin materiaalipankissa. Niitä löytyy erilaisin teemoin varustettuna. Hyödyntäkää hankittuja koulutuksia esimerkiksi kehittämispäivienne yhteydessä. Blogista löytyy myös toisillenne jakamianne TYP-toiminnan lomakkeita työnne tueksi.

Toivomme teiltä verkostomme jäseniltä ja asiantuntijoilta erityisesti blogikirjoituksia, kommentointeja toisten teksteihin, materiaalipankin käyttöä ja Twitter-seuraamista. Tietoa ja osaamista ei kannata pantata alueellisesti, vaan laitetaan hyöty kiertämään. Yläfemmablogi-sivusto ei tule olemaan missään vaiheessa valmis, vaan sen on tarkoitus päivittyä ja pysyä ajankohtaisena.

 

Yhteistyöterveisin

Tuloksia työllistymisprosesseilla – Yläfemma! hanke

Lisää kommentti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *